Γράψιμο και Δοκιμή ενός πρωτότυπου σχεδίου

Σε λίγες μέρες τελειώνει το δοκιμαστικό πλέξιμο για το γιλέκο Brusco. Το Brusco είναι το γιλέκο που φορούσα στην Χειροτέχνικα, την 1η Νοεμβρίου 2013, και είναι μια απόδειξη ότι …”πενία τέχνας κατεργάζεται”… Στην περίπτωσή μου, το σχέδιο αυτό γεννήθηκε κυρίως από την ανάγκη να αναφερθώ στο θέμα της παρουσίασης (ένα πουλόβερ πλεγμένο από πάνω προς τα κάτω, χωρίς ραφές). Έτσι λοιπόν, με μεγάλη πίεση χρόνου, το Σαββατοκύριακο πριν την Χειροτέχνικα, έβαλα τα δυνατά μου κι έπλεξα το Brusco, που μάλλον σας άρεσε αν κρίνω από τα σχόλια.

Από εκείνη την ημέρα δεν σταμάτησαν τα μηνύματα που ζητούσαν το σχέδιο, αλλά ένα σχέδιο χρειάζεται γράψιμο και δοκιμή, αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρά την δουλειά μας. Η φίλη και συνεργάτιδα Μάνια Χατζηιωαννίδη δίδασκε εκείνη την εποχή αυτή την τεχνική κι έτσι, με την βοήθειά της γράφτηκε το προσχέδιο στα Ελληνικά, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαθήματά της. Εννοείται, ότι έπλεξε κι εκείνη το δικό της γιλέκο, με μικρές παραλλαγές στο αρχικό σχέδιο, αυτές εξάλλου είναι και όλη η νοστιμιά του πλεκτού.

Έπειτα ήρθε η σειρά των συμπλεκτριών του Ravelry, όπου υπάρχει ειδική ομάδα εθελοντών-δοκιμαστών. Εκεί απευθύνονται οι σχεδιαστές, για την τελική δοκιμή των σχεδίων τους. Πρέπει να πω ότι οι δοκιμαστές κάνουν έργο θαυμαστό, με μεγάλη συνέπεια, δίνουν την πρέπουσα σημασία στην λεπτομέρεια, διορθώνουν τυπογραφικά και τυχόν άλλα λάθη που εντοπίζουν στο κείμενο ή το σχεδιάγραμμα, τέλος πλέκουν το σχέδιο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Γενικά το στάδιο της δοκιμής είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έγραψα λοιπόν το σχέδιο στα Αγγλικά και το υπέβαλα στην αυστηρή τους κρίση.

Λεπτομέρεια από το Brusco που έπλεξε η kayemgee.

Είχα την τύχη και την χαρά να δουλεύω με 12 καταπληκτικές, έμπειρες δοκιμάστριες, ανάμεσά τους μια καταξιωμένη σχεδιάστρια, τακτική συνεργάτιδα του γνωστού περιοδικού Knit Simple!

Το Brusco της amayzingrace!

Μεγάλη τιμή να επιλέξουν το σχέδιό μου και να αφιερώσουν χρόνο, για να πλέξουν και να σχολιάσουν το κείμενο. Σε λίγες μέρες το σχέδιο θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, χάρη στην υπομονετική δουλειά τόσων ανθρώπων!

Λεπτομέρεια από το Brusco της RENAGALANI.

Όπως βλέπετε, η οδός από την ιδέα στην πράξη δεν είναι απλή και πάντως όχι σύντομη! Θέλει χρόνο και κόπο και αρκετούς συνοδοιπόρους, τους οποίους κι ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά! Σας υπόσχομαι φωτογραφίες και των άλλων γιλέκων, όταν, με το καλό, θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους οι δοκιμάστριες!

8 thoughts on “Γράψιμο και Δοκιμή ενός πρωτότυπου σχεδίου

 1. Kαλημέρα.Συνχαρητήρια για την σελίδα που δημιουργήσατε είναι τόσο σημαντική θέλω την βοηθειά σας να φτιάξω το τετράδιο και οτι αλλο πρέπει για να είμαι στην παρέα σας.Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  1. Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ξεκινήστε με τον λογαριασμό στο Ραβ κι εδώ είμαστε!!!

 2. Είναι η πρώτη φορά που έπλεξα με οδηγίες Μαρία μου και ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία .Συνήθως πλέκω με το μάτι ( βλέποντας απλά μια φωτογραφία ) και η εμπειρία ήταν ξεκούραστη !! Το απόλαυσα πραγματικά .! Και στο επόμενο με το καλό !!!Καλό δρόμο να έχει το σχέδιο σου !!!

  1. Ρένα μου, 1,000 ευχαριστώ, για τον καλό σου λόγο και κυρίως για την προθυμία και την δοκιμή! Να είσαι καλά!!!

 3. ΑΞΙΑ Παναξια

  Το περιμενω με λακταρα !! Θα το καταφερω; Με στρογγιλες βελονες δεν το εχω γιατι πλεκω στην μασχαλη.Θελω να μαθω ομως παρα πολυ….τι κριμα να μην ειμαι κοντα.Προσωπο με προσωπο
  τα μαθηματα ειναι καλλυτερα………..θα βαλω τα δυνατα μου………Άξια Αθανασάκη…….

 4. Mania Hatziioannidi

  Αγαπημένο σχέδιο και με τι ιστορία πίσω του!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.