Myths 2015 – Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Όσοι με γνωρίζετε και με “ακολουθείτε”, όπως λέμε στην ιντερνετική διάλεκτο, με έχετε σίγουρα ακούσει να αναφέρω την Loukia Richards, όχι πως έχει ανάγκη τις δικές μου αναφορές στο όνομα και το έργο της, αλλά πραγματικά είναι από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω και εκτιμώ, 2 σε 1 που λένε.
Την θαυμάζω για το έργο της, την σκέψη και το όραμά της για την τέχνη και τον άνθρωπο, που το υλοποιεί με επιμονή, υπομονή και συνέπεια, την θαυμάζω γιατί είναι αυθεντική, υποστηρίζει με πάθος τα “πιστεύω” της και, τέλος, γιατί μέσα από τα εργαστήριά της αναδεικνύει και υποστηρίζει την δουλειά Ελλήνων εικαστικών, τους δίνει το χέρι και τα απαραίτητα εφόδια για να τολμήσουν, να βγάλουν την δουλειά τους εκεί έξω, στην αρένα με τα λιοντάρια που λέγεται Ευρώπη. Για να μην νομίζετε ότι μόνο εγώ τα λέω αυτά, ακούστε την ίδια να μιλάει για όλα αυτά που κάνει στην συνέντευξη που έδωσε στην Μελίνα Δασκαλάκη στο Amagi Radio.
Η Λουκία κι ο σύντροφός της, Christoph Ziegler “εκπαιδεύουν” μέσα από ειδικά σεμινάρια, υποστηρίζουν και στηρίζουν τους Έλληνες Καλλιτέχνες της ομάδας τους, οργανώνουν κι επιμελούνται τις ομαδικές εκθέσεις Εικαστικού Κοσμήματος με το συμβολικό όνομα Μύθοι (Myths/Mythen). Προωθούν μια άλλη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Φέτος οι Μύθοι ταξιδεύουν για Μόναχο και παίρνουν μέρος στην Εβδομάδα Εικαστικού Κοσμήματος από 11 έως 17 Μαρτίου 2015. Με αφορμή αυτό το ταξίδι, η Λουκία κι ο Κρίστοφ έκαναν ένα πάρτυ-παρουσίαση των Μύθων σε ένα υπέροχο χώρο, στο Caprice of Mykonos, που ήταν ο χορηγός της βραδιάς, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Είχα την τύχη και την χαρά να είμαι εκεί, να τους ξαναδώ και να γνωρίσω τις καλλιτέχνιδες που θα  συμμετέχουν στην Έκθεση αυτή.

Η βραδιά ήταν εξαιρετική, κυρίως ήταν συγκινητικό το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των συμμετεχόντων, ο ενθουσιασμός για το εγχείρημα και μια ελάχιστη δόση αγωνίας για το άγνωστο που τους περιμένει εκεί, στο Μόναχο. Είμαι όμως τόσο βέβαιη ότι θα είναι μια εξαιρετική έκθεση και θα πάρει τις καλύτερες κριτικές, θα ανοίξει νέους δρόμους, όχι γιατί μιλώ εκ του ασφαλούς, όχι! Θα είναι μια τέλεια οργανωμένη Έκθεση, γιατί η Λουκία κι ο Κρίστοφ έχουν φροντίσει γι αυτό με επαγγελματισμό και σοβαρότητα και, κυρίως, με αγάπη γι αυτό που κάνουν! Κράτησα σημειώσεις εκείνο το βράδυ, μίλησα με πολλές από τις εικαστικούς που συμμετέχουν, αλλά αυτά, μαζί με τα ονόματα και τις αναφορές στο έργο τους, θα σας τα μεταφέρω σε επόμενες αναρτήσεις!
Σήμερα θέλω μόνο να ευχηθώ καλό ταξίδι στους Μύθους, στα “στολίδια” μας αυτά που διηγούνται κι από μια ιστορία, γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο εικόνα, είναι το μήνυμα του καλλιτέχνη προς στο κοινό του. Σας καλώ να στείλουμε την καλή μας ευχή στις 17 εικαστικούς που συμμετέχουν στην Έκθεση του Μονάχου κι ευχαριστώ πολύ-πολύ για την ευκαιρία να βρεθώ κοντά τους και να θαυμάσω τα έργα τους! Θα τα ξαναπούμε σύντομα, ελπίζω!!!
ΥΓ. Οι φωτογραφίες της βραδιάς είναι “δανεισμένες” από την σελίδα των Μύθων στο Facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.