ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014

Είναι η μεγάλη γιορτή της Χειροτεχνίας και κάθε φορά γίνεται μεγαλύτερη!!! Η Χειροτέχνικα μας έγινε συνήθεια αγαπημένη και φέτος, απαντώντας στην απαίτηση των φίλων μας εκτός Αττικής, θα ταξιδέψει κιόλας, θα πάει Θεσσαλονίκη, για να την χαρούν οι Βορειοελλαδίτες, θα κατεβεί στο Σ.Ε.Φ.,  στον Πειραιά κι αφού την χαρούμε εμείς, θα πάει κι ένα ταξιδάκι μέχρι την Κρήτη, που την ζητά και την περιμένει τόσο καιρό!!!

Διαβάστε το πρώτο Δελτίο Τύπου από την Βάλια και την Ελίνα – δεν χρειάζονται συστάσεις τα κορίτσια του ftiaxto.gr, έτσι δεν είναι; – , εννοείται πως θα ακολουθήσουν κι άλλα και θα σας ενημερώνω τακτικά:

image001

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014
Η μεγάλη γιορτή της Χειροτεχνίας και του DIY επιστρέφει, μεγαλύτερη από ποτέ!

Μετά από 3 χρόνια επιτυχίας, η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ εξελίσσεται και εξαπλώνεται. Eκτός από την, καθιερωμένη πια, 3ήμερη διοργάνωση της Αθήνας, που φέτος πραγματοποιείται στις 31/10, 1 & 2/11, στο Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας), η Χειροτέχνικα ταξιδεύει, για πρώτη φορά, σε άλλες 2 πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη (11-12/10) και το Ηράκλειο Κρήτης (22-23/11)!

ilika-collage(1)

Η Χειροτέχνικα αποτελεί το, καθιερωμένο πλέον, ετήσιο ραντεβού για τον κόσμο του crafting και του DIY. Στα 3 χρόνια που πραγματοποιείται, πέτυχε να αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point, τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου (προμηθευτές υλικών και εργαλείων – καλλιτεχνικά εργαστήρια – επαγγελματικές σχολές μόδας, κοπτικής/ ραπτικής κλπ. – εκδοτικοί οίκοι), όσο και για το ευρύ κοινό που φλερτάρει με την ιδέα της χειροτεχνίας ή έχει ήδη μυηθεί στη γοητεία της. Φαντάζει, άλλωστε, η εποχή που διανύουμε να είναι το ιδανικό έναυσμα για τη στροφή όλο και περισσότερου κόσμου στη δημιουργική ενασχόληση και τη φιλοσοφία του Do-It-Yourself, ως ψυχαγωγική διέξοδο.

Στα 2.000 τ.μ. που καταλαμβάνει στο Σ.Ε.Φ., περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες θα έρθουν και φέτος σε επαφή με τα προϊόντα που αποτελούν την πρώτη ύλη του crafting, είτε για αγορά είτε για ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες τάσεις, ενώ η διοργάνωση τους παρέχει, μέσα από τα workshops και τις παρουσιάσεις που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του 3ημέρου, το ιδανικό πλαίσιο για να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Μετά την αποδοχή κι επιτυχία του εγχειρήματος, η Χειροτέχνικα, ανακοινώνει φέτος την επέκτασή της σε 2 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Και προσκαλεί, εκθέτες και crafters, να την αγκαλιάσουν με τη δημιουργική φαντασία και τον ενθουσιασμό που ταιριάζει σε μια γιορτή!

ilika-collage-knit(1)

Τα νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα με το ταξίδι της σε 2 νέους προορισμούς, η Χειροτέχνικα φέτος μεγαλώνει και ως προς το περιεχόμενό της, αφού για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από 3 βασικές ενότητες της χειροτεχνίας:
Εργόχειρο (πλέξιμο, κέντημα, ραπτική κλπ.)
Hobby (κόσμημα, ζωγραφική, decoupage, χαρτί, ψηφιδωτό, βιτρώ, κερί, σαπούνι, κεραμική κλπ.)
DIY & Κήπος (μαστορέματα, ξύλο, χρώματα, εργαλεία, φυτώρια κλπ.)

Επισκεφτείτε το www.xeirotexnika.gr για να δείτε ανά περιοχή τα περίπτερα που συμμετέχουν στη Χειροτέχνικα 2014! Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει!
Η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (στοιχεία από τη διοργάνωση του 2013):
– 49 προμηθευτές / επαγγελματίες του χώρου εξέθεσαν και πούλησαν τα προϊόντα και τις
υπηρεσίες τους.

– Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες σε 3 ημέρες διεξαγωγής.

– Πραγματοποιήθηκαν 23 παρουσιάσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών χειροτεχνίας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 200+ θεατών.

– Περισσότεροι από 2.500 διαδικτυακοί θεατές παρακολούθησαν, μέσω live streaming τις παρουσιάσεις, ενώ τα videos στο κανάλι του YouTube συνεχίζουν να αυξάνουν τα views τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα
www.xeirotexnika.gr & www.ftiaxto.gr

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014 – INFO

11/10-12/10
Θεσσαλονίκη – Δ.Ε.Θ.

31/10-2/11
Αθήνα – Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας)

22/11-23/11
Ηράκλειο – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης

Είσοδος στο χώρο και στα workshop/ παρουσιάσεις: 1 ευρώ/ ημέρα
Επικοινωνία
Την διοργάνωση της Χειροτέχνικα υπογράφει το Ftiaxto.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Τόνια Τσιώμου
Υπεύθυνη διοργάνωσης
info@xeirotexnika.gr
Τηλ. 210 8024240
Fax 211 2687180

Κώστας Φονταλής
Υπεύθυνος παραγωγής
production@xeirotexnika.gr
Τηλ. 6945 298441

Τίνα Παππά – Δέσποινα Κατσιλιέρη
Υπεύθυνες Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
tpappa@hol.gr – dkatsilieri@yahoo.gr
6948 239088 – 6946 953020

Χρήσιμα links
xeirotexnika.gr
facebook.com/xeirotexnika
youtube.com/xeirotexnika
instagram.com/xeirotexnika
ftiaxto.gr
facebook.com/ftiaxto
youtube.com/ftiaxto
instagram.com/ftiaxto

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.