Κολλάρισμα για βαμβακερές δαντέλες

Την περασμένη Παρασκευή, 20/06/2014, μετά την τελευταία μας συνάντηση πριν από τις διακοπές, μια φίλη – μέλος της ομάδας μας στο Facebook έφυγε χωρίς να πάρει απάντηση στην απορία της: πώς ακριβώς φτιάχνουμε “κόλλα” για να κολλάρουμε τα βαμβακερά πλεκτά μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε χημικά και χωρίς να χαλάσουν;;; Την μέθοδο την γνώριζα, αλλά τις αναλογίες δεν τις θυμόμουν απέξω, γι αυτό και σήμερα με ησυχία σας δίνω την …συνταγή:

1. 2 ποτήρια αποσταγμένο νερό(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και της βρύσης, αλλά το αποσταγμένο απομακρύνει το ενδεχόμενο των λεκέδων από άλατα)

2. 1-2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ που θα το διαλύσετε προσεκτικά στο νερό, όσο πιο πολύ το κορνφλάουρ, τόσο πιο κολλαριστά τα πλεκτά σας. Αφού διαλυθεί, το νερό θα έχει άσπρουδερό χρώμα.

3. Ρίχνετε το νερό με το κορν-φλάουρ σε ένα δοχείο με σπρέι, για να μπορείτε να ψεκάσετε σωστά τα πλεκτά.

4. Ψεκάζετε καλά όλο το πλεκτό, ώσπου να έχει βραχεί όλη η επιφάνεια.

5. Τεντώνετε καλά το πλεκτό, δίνοντάς του σχήμα και το αφήνετε να στεγνώσει καλά και τέλος,

6. Σιδερώνετε το πλεκτό σας. Αν το θέλετε ακόμα πιο “στητό”, επαναλάβετε την διαδικασία, βάζοντας περισσότερο κορν-φλάουρ στο μείγμα. 

Επειδή τα υλικά δεν είναι συνθετικά, χημικά κλπ, κάθε φορά που θα πλένετε το πλεκτό, θα επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή για να το “κολλάρετε”. Καλή επιτυχία!!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.