Ραντεβού στο Ραβ…

Έχετε ακούσει για το Ravelry;;; Αν πλέκετε, με βελόνες, βελονάκι ή πλεκτομηχανή, αλλά και αν βάφετε μόνοι σας τα νήματα που χρησιμοποιείτε, τότε …έχετε μια ευκαιρία να βρεθείτε στον …Παράδεισο! Το Ραβ (όπως συνήθως το λέμε μεταξύ μας) είναι κάτι σαν το Facebook για όσους πλέκουν, μόνο που είναι πολύ καλύτερο από το Facebook! Είναι τόπος συνάντησης και συνομιλίας, μέσω φόρουμ, για χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο, είναι απέραντη πηγή γνώσης, γιατί στην βάση δεδομένων του περιέχονται χιλιάδες σχέδια επίσης από όλο τον κόσμο και βέβαια, είναι χώρος συνάθροισης και σημείο αναφοράς για αρχάριους και προχωρημένους. Εδώ μπορείτε να ενταχτείτε στην ομάδα μας (plexides), να συζητήσετε, να λύσετε απορίες, γιατί πάντα υπάρχουν πρόθυμοι και δυνατοί γνώστες για να σας βοηθήσουν, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας πάνω στο πλέξιμο.

Παρακάτω, σας εξηγώ πώς μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος αυτή της Κοινότητας, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε Αγγλικά (έτσι κι αλλιώς στην ομάδα μας οι συζητήσεις γίνονται κυρίως στα Ελληνικά).

Βήμα 1ο: Πατώντας το www.ravelry.com θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα υποδοχής. Πάνω και δεξιά, θα δείχνει έτσι:

ραβελρυ

Μιας και είστε «νέοι» στον χώρο, θα πατήσετε το «κουμπί» join now! (βλ. εικόνα πιο κάτω), που σημαίνει ότι θέλετε να συμμετέχετε στην παρέα! Εννοείται πως η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

ραβελρυ 2

Όταν πατήσετε το κουμπί λοιπόν, θα ανοίξει μπροστά σας η παρακάτω σελίδα

ραβελρυ3

Γράφετε το email σας στο κουτάκι που λέει your email address και μετά πατάτε πάνω και δεξιά το κουμπί που λέει create an account.

Αυτό ήταν! Θα λάβετε ένα μέηλ με σύνδεσμο που επιβεβαιώνει την εγγραφή σας, πάνω στον οποίο θα πατήσετε για να “μπείτε” ως μέλος πια, στο Ραβ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα “nickname” (συνθηματικό όνομα) και κωδικό ασφαλείας για τον λογαριασμό σας, κι αυτό είναι όλο! Σας περιμένουμε στις plexides!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.